صفرتاصد ثبت شرکت دانش بنیان:

ثبت شرکت دانش بنیان مراحل ومدارکو هزینه آن

 موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در زمینه  گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه ( شامل طراحی و تولید کالا و خدمات ) درحوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان(به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط ) تشکیل می شود.
 شرکت های دانش بنیان، در ترغیب مسائلی نظیر: ترغیب هیئت علمی دانشگاه ها و واحدهای ‌پژوهشی برای فعالیت های بیشتر در رفع نیاز جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیئت علمی، تجاری سازی یافته های  ‌پژوهشی، افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و واحدهای ‌پژوهشی موضوع کلی فعالیت دانش بنیان را دنبال می کنند.


انواع شرکت دانش بنیان  و نحوه تقسیم بندی آن

انواع شرکت های دانش بنیان:

الف-شرکت هایی که فقط اعضای هیات علمی مالک آن هستند.
چنانچه سهام دانشگاه کمتر از 50 درصد باشد، شرکت دانش بنیان شرکتی خصوصی است که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.
ب-شرکت هایی که دانشگاه ها نیز در آن مالکیت دارند.
چنانچه سهام دانشگاه 50% یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان شرکتی دولتی است. (مهمترین اصل شرکت دانش بنیان دولتی، اصل خدمات علمی، فنی و تحقیقات می باشد).


انواع شرکت دانش بنیان و نحوه چگونگی تقسیم بندی آ« بر طبق نوع

 

انواع شرکت‌های دانش بنیان بر اساس اهداف:

1- شرکت‌های دانش بنیان نوپا نوع ۱:

این شرکت دانش بنیان به شرکتی گفته می‌شود که هیچ گونه دستاورد مالی کسب نکرده است و فاقد اظهار نامه مالیاتی می‌باشد. این شرکت‌ها موظف هستند که محصولات خود را به مرحله تولید برسانند و تولیدات آن‌ها نیز باید سطح فن آوری بسیار بالایی داشته باشند تا بتوانند در دسته شرکت‌های دانش بنیان سطح اول قرار بگیرند.


2- شرکت دانش بنیان نوپا نوع ۲:

این دسته از شرکت‌های دانش بنیان نیز درست مشابه نوع اول هیچ گونه دستاورد مالی ندارند و هم چنین فاقد اظهارنامه مالیاتی هستند. محصولات این شرکت‌ها نیز باید به مرحله تولید رسیده و حداقل نمونه آزمایشگاهی آن‌ها تولید شود و سطح دست‌یابی به فناوری بالا داشته باشد تا امکان دریافت سطح دوم شرکت دانش بنیان را کسب نماید.


 3-شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع ۱:

این شرکت‌های دانش بنیان معمولا در آخرین اظهارنامه مالیاتی خود بیشتر از یک چهارم درصد از درآمدشان مکتوب شده است و محصولات خود را به مرحله تولید می‌رسانند تا مشمول دریافت خدمات دانش بنیان شوند.


4-شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع ۲:

این دسته از شرکت‌های دانش بنیان، خود شامل سه دسته زیر می‌شوند:

  • شرکت‌هایی که محصولات خود را به تولید رسانده‌اند و به سطح تکنولوژی بالایی دست پیدا کرده‌اند و شامل خدمات دانش بنیان می‌شوند.
  • شرکت‌های دانش بنیانی که فعالیت‌های مهندسی و پیمانکاری دارند و در کمترین مقدار ممکن، ده درصد کار را، معیارهای شرکت دانش بنیان تشکیل داده است.
  • شرکت‌هایی که محصولات خود را به تولید رسانده‌اند و محصولات آن‌ها سطح تکنولوژی بالایی داشته و شامل خدمات شرکت‌های دانش بنیان سطح دو می‌شود.

شرکتهای دانش بنیان و تقسیم بندی انها بر طبق کارایی

5-دانش بنیان فرآیندی و خدماتی:
شرکت هایی که بابه کارگیری تجهیزات و فرآیندهایی که در آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش بنیان ذکر شده است، اقدام به تولید محصولات غیر دانش بنیان نمایند، می‌توانند تاییدیه دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی) را دریافت کنند. لازم به یادآوری است که تنها تفاوتی که میان شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع دو(صنعتی) با شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک وجود دارد، فقط در عدم بهره مندی از معافیت مالیاتی است.


6-دانش بنیان نرم و هویت ساز:
با پیگیری های مداوم و حمایت های معاونت علمی رئیس جمهور، ستاد نرم و هویت ساز در معاونت علمی ریاست جمهوری ایجاد شد و اقدام به تدوین آیین نامه در این حوزه نمود. شرکت های فعال در حوزه فناوری های نرم، می بایست مانند سایر شرکت های دانش بنیان از محصولات دانش بنیان با تکنولوژی پیچیده و فناوری سطح بالا برخوردار باشند. همچنین ویژگی های مالی، فنی و تحقیق و توسعه استفاده شده در نیز در این شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد. لازم به یادآوری است که تفاوت شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی) با شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک فقط در عدم بهره مندی از  معافیت های  مالیاتی است.


ثبت شرکت دانش بنیان بر طبق نوع و موضوع آن ها

7-دانش بنیان حوزه EPC:
به مجموعه شرکت هایی که درآمدشان حاصل از اجرای پروژه های مهندسی، پیمانکاری و ساخت EPC است، بادر نظر گرفتن این نکته که حداقل ۱۰% پروژه شامل معیار های دانش بنیان باشد، می توانند اعتبارنامه دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی) را دریافت نمایند. لازم به یادآوری است که تنها تفاوت شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی) با دیگر شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک، فقط در عدم بهره مندی از معافیت مالیاتی است.


 

خصوصیات شرکت های دانش بنیان:

شرکت های دانش بنیان، اساساَ کالا تولید نمی کنند و عموماَ، زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارند. بلکه همیشه عده ای از افراد تحصیلکرده و با تجربه اطلاعاتی تولید می کنند که این اطلاعات، محصولات اصلی شرکت محسوب شده و برایشان درآمدزایی دارد. بحث طرح های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات، همیشه از دغدغه های اصلی شرکت محسوب می شود که حفظ حقوق معنوی این اطلاعات، یکی از مهم ترین مسائل حقوقی در شرکت های دانش بنیان می باشد، زیرا اصولاَ این دارایی ها قابل لمس نمی باشند.


زمینه های فعالیت شرکت های دانش بنیان:

1-انجام تحقیقات کاربردی.
2-ارایه خدمات تخصصی و مشاوره ای (خدمات علمی و تحقیقاتی و فنی).
3-تولید محصولات یا فناوری نوین(توسعه فناوری).
4-انجام خدمات نظارتی بر تحقیقات پژوهشی،اجرایی و مشاوره ای.
5- ارایه ی خدمات توسعه کار آفرینی.
6-ایجاد مراکز رشد و خدمات ایجاد و توسعه ی کسب و کار.
7-ارایه ی خدمات توسعه ی محصول جدید.
8-ارایه ی خدمات ورود کسب و کاربه بازار بین المللی و جهانی کردن آن ها.
9-برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه ی کارآفرینی در سطوح ملی ، منطقه ای و محلی.


حمایت های دولتی از شرکت های دانش بنیان:

شرکت های دانش بنیان از حمایت های دولتی نظر معافیت از پرداخت مالیات، عوارض حقوقی گمرکی و سود بازرگانی و عوارض مالیاتی به مدت 15 سال و همچنین اعطاء تسهیلات کم بهره (بلند مدت یا کوتاه مدت) و یا بی بهره برخوردار می باشند.


شاخص های تشخیص شرکت های دانش بنیان:

شاخص های تشخیص شرکت های دانش بنیان، به دو دسته شاخص های عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند. شرکت های متقاضی باید علاوه بر شاخص های عمومی، شرایط مشخص شده در یکی از سه دسته شاخص های اختصاصی را نیز احراز نمایند.

شاخص های عمومی شرکت های دانش بنیان شال چه شاخص هایی است
الف-شاخص های عمومی:
حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره شرکت،حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند.
1-حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.
2-حداقل 3 سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
3-دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
4-حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت، ناشی از فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش بنیان(شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان)آن شرکت از طریق قرارداد باشد.
تبصره: شرکت هایی که در مرحله تجاری سازی اولین کالای دانش بنیان خود هستند، در صورتی که دارای تولید موفق باشند و استانداردهای لازم را از مراجع ذی صلاح داخلی یا بین المللی کسب کرده باشند، و دارای بازار مطمئن و یا اعلام نیاز معتبر همراه با قرارداد تولید کالا باشند، از رعایت بند 1-2 مستثنی هستند.
5-سابقه بیمه پرداختی برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت،حداقل 6 ماه باشد.


شاخص های اختصاصی شرکت های دانش بنیان شامل چه شاخص هایی است

ب-شاخص های اختصاصی
شرکت متقاضی باید علاوه بر دارا بودن شاخص های عمومی، واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دسته های ذیل نیز باشند:
1-شرکت های تولید کننده کالاهای دانش بنیان
2-شرکت باید تولید کننده کالا یا کالاهای دانش بنیان مطابق فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که در 2 سال گذشته آن ها را در قالب کالاهای جدید یا ارتقاء یافته عرضه کرده و دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی، از طریق فعالیت های تحقیق و توسعه، نهادینه

کرده باشد.


مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان:

مدارک ثب شرکت دانش بنیان  چه مدارکی است


معیارهای تشخیص محصولات دانش بنیان:

طبق آیین نامه، معیارهای سه گانه ی محصولات دانش بنیان نیز عبارت است از:
دارای پیجیدگی فنی بوده و تولید آن نیاز به تحقیق و توسعه ی هدفمند، توسط یک تیم فنی خبره داشته باشد، در حوزه ی فناوری های بالا و متوسط به بالا باشد، همچنین تحقیق و توسعه برای حفظ توان رقابتی آن محصول در بازار، به صورت مداوم انجام شود و عمده ارزش افزوده ی آن کالا، خدمات ناشی از دانش فنی و ...نوآوری فناورانه باشد.
لذا بر اساس "آیین نامه ی تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، شرکت های متقاضی باید علاوه بر کسب شرایط ذکر شده در شاخص های عمومی ( شامل کسب حد اقل درآمد ذکر شده ی ناشی از فروش فناوری، کالا و خدمات دانش بنیان، نیروی انسانی و سابقه ی بیمه ی کارکنان)،کلیه ی شرایط مشخص شده در شاخص های اختصاصی این آیین نامه را نیز احراز نماید.
بر اساس "آیین نامه ی تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان "مصوب کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا"یکی از شرط های لازم برای شرکت های تولید کننده و دانش بنیان، تولید کالاهای دانش بنیان می باشد.

طبق دو رویکرد، این محصولات مشخص شده است:
1)حوزه هایی که وجود کالاهای دانش بنیان و یا فناوری برتر در آنها وجه غالب را دارد و متوسط فعالیتهای تحقیق و توسعه درآن ها بیشتر از سایر حوزه های فناوری و صنعتی است. نظیر حوزه های فناوری زیستی(پزشکی،کشاورزی،صنعتی و محیط زیست)،فناوری نانو (محصولات و مواد)، فوتونیک و اپیتک (موادقطعات و سامانه ها)، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای کامپیوتری، انرژ‌ی های نو(هسته ای و تجدید پذیر) دارو، الکترونیک، مواد پیشرفته، ساخت و تولید پیشرفته و هوافضا (پرنده ها ، ماهوا ره ها و موشکها).
2)سایر حوزه ها و بخش هایی که وجود کالاهای دانش بنیان در آن ها غلبه ندارد، اما رسوخ فناوری های برتر و ظهور محصولات دانش بنیان در آن ها مشاهده می شود. (نظیر نفت و گاز ،عمران و حمل و نقل، برق ، معدن کشاورزی ،آب و هوا).


شرایط پذیرش طرح های حمایتی:

تقویت اقتصاد ملی کشور، تقویت دفاع ملی کشور، اشتغال زایی، ارتقای سطح طرح ها از نمونه ی صنعتی و یا ارتقا سطح تکنولوژی، ارتقا از نمونه ضمیمه ی صنعتی محصول به نمونه ی صنعتی و تولیدی طرح هایی که از پتانسیل لازم و توان بالقوه جهت تجاری سازی و رسیدن به فناوری برتر در جهت اشتغال زایی، کسب درآمد و ... برخوردار می باشند و حمایت از شرکت های دانش بنیانی که در بخش R & D بتوانند سطح توانمندی، تولید و یا کیفیت محصول خود را جهت افزایش توان تولید و رقابت پذیری یا دیگر شرکت ها و تولید کنندگان خارجی ارتقا دهند و با به کارگیری نخبگان، گامی در جهت اشتغالزایی داشته باشند. لذا درباره ی امکان استفاده از مزایای قانونی در زمان ثبت شرکت، نمی توان اظهار نظر کرد و ارزیابی برمبنای عملکرد شرکت ها پس از ثبت و فعالیت شرکت انجام می شود.
شایان ذکر است، تمدید شرکت های دانش بنیان نوپا دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها برای یک دوره یک ساله (مجموعاَ دو سال) میتواند تمدید شود. چنانچه شرکت نتواند در مدت 2 سال پس از تایید دانش بنیان بودن، رتبه بندی خود را به پایان برساند و یا در صورت عدول از شرایط مندرج در این آیین نامه در هر زمان دانش بنیان بودن شرکت ملغی می شود.


دانش بنیان تجاری سازی:

یکی از مهم ترین معضلات و مشکلات شرکت های دانش بنیان، تجاری سازی برند و فروش محصولات آن هاست. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با به کارگیری شرکت‌هایی که خدمات آن ها در راستای سهولت در روند فعالیت و رونق کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان و یا فناور (غیر دانش بنیان) است، شرکت هایی را، با عنوان شرکت‌های دانش بنیان تجاری سازی مورد تأیید قرار داده است.

به همین منظور در بخش تجاری سازی فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان، قسمتی در خصوص شرکت‌هایی که با خدمات خود باعث رونق بخشیدن به کسب و کار شرکت های دانش بنیان یا فناور می‌شوند، قرار داده شده است تا شرکت های فعال در این حوزه بتوانند در مورد دسته‌های موجود و مورد تأیید در بخش تجاری اطلاعات کسب کنند و این مشکل گذر کنند.


در تعریف تجاری سازی آمده است:

 تبدیل یافته های جدید وایده های پژوهشی به محصولات، خدمات و فن آوری های قابل ارائه به بازار. تجاری سازی را می توان، ورود یک فکر و اندیشه و یا فناور به بازار تعریف کرد.



شرایط کالاها و خدمات دانش بنیان مورد تایید چیست:

تولید کالاهای دانش بنیان، یکی از معیارهایی است که در فرآیند ارزیابی و شناسایی شرکت‌های دانش بنیان مورد توجه قرار می گیرد و لذا برای این منظور فهرستی از مصادیق کالاها و خدمات دانش‌بنیان تهیه و مبنای عمل قرار گرفته است.

کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری‌­های بالا یا متوسط به بالا باشند به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت نمونه‌ی آزمایشگاهی یا دانش فنی فرآیند تولید محصول به دلیل پیچیدگی فنی به سختی قابل کپی‌برداری بوده و کسب آن از موانع اصلی ورود شرکت‌های دیگر به بازار باشد.
نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجه، توسط تیم فنی خبره برای کسب آن باشد. منجر به ایجاد خواص یا کارکردهای پیچیده‌ای در محصول، شده باشد.
با توجه به میزان پیچیدگی دانش فنی، کالا یا خدمت حائز معیارهای بند ۱-۱، مندرج در فهرست کالاها و خدمات دانش‌بنیان سطح ۱ یا سطح ۲، در نظر گرفته می­‌شوند.


خدمات متمایز ثبت شرکت دانش بنیان شامل چه خدماتی میشود


خدمات زیربعنوان خدمات دارای معیار بند 1-1، پذیرفته می­‌شود:

الف- خدمات فنی در زمینه دانش ‌فنی و طراحی بر روی کالا یا خدمت حائز معیارهای بند ۱-۱

ب- خدمات جانبی نصب، تعمیر و نگهداری تخصصی  مرتبط با کالا یا خدمت حائز معیارهای ماده ۱ و ساخته شده توسط شرکت متقاضی

ج- خدمات ارایه شده با استفاده از تجهیزات یا فرآیندهای در سطح فهرست کالاها و خدمات دانش‌بنیان سطح ۱، حائز معیارهای ماده ۱ و ساخته شده توسط شرکت متقاضی البته صرفا تولید یکی از کالاوخدمات دانش بنیان دلیل برتایید کل شرکت نیست. مطابق با آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش‌ بنیان شرکت متقاضی باید دانش فنی طراحی یا توسعه کالاها/خدمات دانش بنیان، یا دانش فنی طراحی یا تغییر اساسی فرایند تولیدِ پیچیده آنها را مبتنی بر فعالیت‌ های تحقیق و توسعه، کسب کرده باشد و سایر معیارهای مندرج در آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان را احراز نماید.


نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی شرکت دانش بنیان:

رئیس امور مؤسسات و شرکتهای دانش‌بنیان اظهار کرد: در جدول شماره (6) اظهارنامه مالیاتی، 35 مورد معافیت وجود دارد که شرکتها می‌توانند هم‌زمان برای برخی از این معافیتها تقاضا دهند؛ معافیتهای مربوط به قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان مندرج در جدول شماره (6) اظهارنامه مالیاتی عبارت است از:

الف- ردیف 29 جدول شش اظهارنامه: شرکتهای دانش‌بنیان (بند الف ماده سه قانون حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان).

ب- ردیف 30 جدول شش اظهارنامه: واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی واقع در پارکهای علم و فناوری (ماده 9 قانون حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان)

صاحبکار افزود: شرکتهای دانش‌بنیان که تا پایان سال 1395 مورد تأیید کارگروه بوده‌اند، برای درخواست معافیت مالیاتی باید ردیف (29) در جدول (6) اظهارنامه مالیاتی را تکمیل کنند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در مورد معافیت مالیاتی ماده 9 قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش‌بنیان گفت: معافیت مالیاتی برای واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی که همه فعالیتهای آنها در پارکهای علم‌وفناوری انجام می‌شود، بر مبنای ماده (9) قانون اجرایی می‌شود و این شرکتها از سوی مدیریت پارک به اداره امور مالیاتی همان منطقه معرفی می‌شوند.

واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی می‌توانند برای استفاده از معافیتهای مالیاتی، درخواست معافیت خود را در ردیف (30) جدول (6) اظهارنامه وارد کنند که با عنوان «شرکتهای دانش‌بنیان واقع در پارکهای فناوری (ماده 9 قانون)» مشخص شده است و برای تکمیل اظهارنامه خود حتماً با مسئولان پارک فناوری مربوطه مشورت کنند.


معافیت های مالیاتی شرکتهای دانش بنیان  شامل چه معافیت هایی است

معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان:


طبق قانون (آیین‌نامه) حمایت از شرکت‌های دانش بنیان ماده ۳ تمامی این شرکت‌ها از مالیات معاف هستند. مالیات این سازمان‌ها به دلیل قانون حمایت دولتی شامل معافیت بیمه و مالیات می‌شود. همچنین در ماده دیگر این قانون (آیین‌نامه) درآمدهای ناشی از فعالیت تحقیق و توسعه محصول و تجاری‌سازی نیز تا مدت ۱۵ سال از معافیت برخوردار است.


معافیت های مالیاتی شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک

۱- معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری
مالیات شرکت های دانش بنیان که داخل پارک علم و فناوری مستقر هستند با برخی از شرکت‌ها که خارج از پارک فعالیت ‌می‌کنند، تفاوت‌هایی دارد. شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری و معافیت مالیاتی آن‌ها به دلیل حمایت از این نوع شرکت‌ها و تقویت همکاری بین‌المللی مابین شرکت‌های دانش بنیان شامل معافیت مالیاتی صادرات کالا و خدمات نیز می‌شود. در بخش گمرک، ‌ارزش‌افزوده و مبادلات کالا بین فعالان سازمان‌های دانش بنیان داخلی (داخل پارک علم و فناوری)‌ نیز حمایت‌های ویژه‌ای شامل این نوع از شرکت‌ها می‌شود.

مالیات این نوع سازمان‌ها بر اساس قانون حمایت از این شرکت‌های دانش بنیان و همچنین ماده ۲۸ آن شامل معافیت ارزش‌افزوده کالا و خدماتی که به خارج از ایران صادر می‌شود، معافیت مالیاتی گمرک محصولات و خدمات و معافیت از مالیات مبادله میان این شرکت‌ها می‌شود.


۲- معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان خارج پارک علم و فناوری:
شرکت‌های دانش بنیان خارج از پارک علم و فناوری زمانی از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند که کار گروه ارزیابی کالا و خدمات این شرکت‌ها را تائید کند. درصورتی‌که این شرکت‌ها درخواست پذیرش خود به عنوان شرکت دانش بنیان نوپا نوع یک و یا شرکت دانش بنیان تولیدی نوع یک را در سامانه دانش بنیان به آدرس reg.daneshbonyan.ir ثبت کنند و در کارگروه ارزیابی تائید شوند، از مزایای معافیت شرکت های دانش بنیان از پرداخت مالیات استفاده می‌کنند و بدون تائید کارگروه نمی‌توانند از این حمایت‌های قانونی برخوردار باشند. این معافیت مالیاتی تنها شامل معافیت از مالیات بر روی درآمدهای ناشی از اقدامات و فعالیت‌های بنیانی یعنی تجاری‌سازی اختراع و نوآوری و فناوری و یا خلق ارزش‌افزوده با استفاده از فناوری روز است.ها مشاهده می شود. (نظیر نفت و گاز ،عمران و حمل و نقل، برق ، معدن کشاورزی ،آب و هوا).


مشخصه‌های عمومی شرکتهای دانش بنیان عبارتند از:
دارنده حداقل مدرک تحصیلی در سطح کارشناسی.
دارنده حداقل سه سال سابقه کاری در حیطه مرتبط با فعالیت های علمی و مدیریتی.
دارنده حداقل یک اختراع به ثبت رسیده داخلی و یا بین المللی که مورد ارزیابی قرار گرفته باشد.
بخش قابل توجهی از درآمد مالی شرکت در یکسال اخیر از طریق فروش تجهیزات فناوری، تولیدات و خدمات دانش بنیان حاصل شده باشد.
حداقل سه نفر از اعضای شرکت ۶ ماه سابقه در پرداخت حق بیمه داشته باشند.


مشخصه‌های اختصاصی شرکت های دانش بنیان عبارتند از:
همانطور که از پیش به آن اشاره شد، علاوه بر مشخصه‌های عمومی، شرکت دانش بنیان بایستی دارای یکی از مشخصه‌ها و شرایط خصوصی باشد که به شرح زیر است:

شرکت‌هایی که در حوزه تولید کالاهای دانش بنیان فعالیت دارند.
شرکت‌هایی که فناوری برتر و کالاهای دانش بنیان در آن ارجحیت دارد و در حوزه تولید کالا یا کالاهای دانش بنیان مبتنی بر فهرست کالاهای مندرج که در دو سال گذشته به عنوان کالاهای نوین معرفی شده‌اند و اطلاعات فنی آن از طریق انتقال دانش فنی و یا تحقیق و توسعه نهادینه شده اند، فعالیت می‌کنند.


اهداف شرکت های دانش بنیان چیست و چه کسانی در ش سهامدار هستند

اهداف شرکت‌های‌ دانش بنیان:

شرکت‌های دانش بنیان نیز مانند سایر موسسات و شرکت‌های دیگر اهدافی را دنبال می‌کنند:

  1. فراهم کردن زمینه مناسب جهت بهره‌مندی از تمامی توان و دانش علمی دانشگاه‌ها و مجموعه‌های تحقیقاتی به کمک اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های کشور.
  2. تجاری کردن نتایج تحقیقات علمی دانشگاهی و کسب درآمد و پول‌زایی از این طریق.
  3. تشویق افراد دانشگاهی و نخبه‌ها برای تولید منبع درآمد و افزایش حقوق برای دانشجویان و اعضای علمی دانشگاه‌.
  4. ایجاد تغییر و تحول در نتایج اجتماعی با وجود افراد سرشناس و محترم علمی در این زمینه.

نحوه اخذ تاییدیه شرکت دانش بنیان:

نحوهاخذ تاییدیه ثبت شرکت دان بنیان

 


 ویژگی‌های شرکت‌ دانش بنیان:

ویژگی هایی که در ثبت شرکت دانش بنیان باید مد نظر قرار داد

 

شرکت‌های دانش بنیان ویژگی‌های منحصر به فردی دارند و هر چه این ویژگی‌ها در شرکت و موسسه دانش بنیان قوی‌تر باشد به معنای قدرت و اعتبار شرکت می‌باشد.

1. قدرت خلق ایده‌های جدید:

همانطور که می‌دانیم پایداری و ماندگاری شرکت دانش بنیان وابسته به علم و دانش می‌باشد و هر چه میزان نوآوری و خلق ایده‌های جدید برای بهبود تولیدات بیشتر باشد، شرکت نیز به اهداف خود نزدیک‌تر می‌شود.
شرکت‌های دانش بنیان باید جهت تولید ایده‌های نوین و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی شرایط قانونی را برای خلق و ورود ایده‌های نوین و جدید در نظر بگیرند و تمامی تمرکز خود را به روی گسترش و پر و بال دادن به این ایده‌ها بگذارند.


2. پایداری و مقاومت در مقابل تحولات جهانی:

روند پیشرفت تکنولوژی سیر صعودی دارد و شرکت‌های دانش بنیان و افراد فعال در این دسته مشاغل نیز باید همگام با تکنولوژی و دانش روز پیشرفت کنند و محصولی که تولید می‌کنند محدودیت نداشته و قابل عرضه در بازار جهانی باشد.


3. توسعه منابع انسانی:

شرکت‌های دانش بنیان صرفا هدف تولید نداشته و آموزش و تولید دو رکن هم جهت با هم می‌باشند و باید قادر به پروش ایده‌های نوین و افراد با دانش لازم و کافی باشند تا به صورت گروهی برای موفقیت‌های بزرگ تلاش کنند.


4. نوآوری و توسعه شرکت:

توسعه و وسعت بخشیدن به شرکت دانش بنیان وابستگی شدیدی به نوآوری و خلق ایده‌های بکر و جدید دارد.‌ تیم مشغول به کار در شرکت دانش بنیان همواره باید طبق شاخص‌های نوآوری و تحقیق و پژوهش، پیشرفت رو به جلو داشته باشند.


5. محیط اقتصادی و تجاری:

یک شرکت دانش بنیان نمونه باید بودجه مورد نیاز کار خود را در اختیار داشته باشد و برای ادامه فعالیت و بقای خود کسب درآمد داشته و ثروت آفرینی کند و وابستگی چندانی در زمینه مالی نداشته باشد. از الزامات اساسی برای موفقیت شرکت‌های دانش بنیان می‌توان به وجود محیط‌هایی مناسب جهت فعالیت‌های تجاری و اقتصادی اشاره کرد. شرکت‌های دانش بنیان نیز مانند سایر شرکت‌های خصوصی و دولتی تهسیلات و مزایایی دارد.


تسهیلات ومزایای ثبت شرکت دانش بنیان  شامل چه تسهیلاتی میشود

تسهیلات و مزایای شرکت دانش بنیان

شرکت‌های دانش بنیان این امکان را دارند که به مدت پانزده سال معاف از پرداخت مالیات، عوارض گمرکی، سود بازرگانی و عوارض مالیاتی شوند. لازم به ذکر است که می‌توانند از تسهیلات کم بهره نیز استفاده کنند و به این منظور صندوق‌های نوآوری و شکوفایی زیادی تاسیس شده‌اند که این تسهیلات را ارائه می‌دهند.
شرکت‌های دانش بنیان برای استقرار در پارک‌های علم و فناوری نیز در اولویت می‌باشند و در صورتی که سهام مراکز دولتی بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی مورد واگذاری قرار بگیرد، شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه در اولویت هستند.

 


مراحل ثبت شرکت دانش بنیان شامل چه مراحلی است

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان:

1. تولید ایده منحصر به فرد و پردازش ایده:

تیم شما با توجه به دانش، تفکر و مهارت ویژه خود باید یک ایده منحصر به فرد را تولید و پردازش کند و لازم است که تمامی بررسی‌های لازم برای خوب بودن این ایده در این گام انجام شود و کلیه‌ی ظرفیت‌های مربوط به آن سنجیده شود.


2. ایده خود را به نمونه واقعی تبدیل کنید:

در این ‌گام باید یک الگو و نمونه از ایده خود تهیه کنید تا پژوهش‌های شرکت جنبه عملی گرفته و صرفا تئوری نباشد. در این گام باید شرکت خود را ادارات ثبت اسناد، برای ارتباط بین سهامدارن ثبت کنید و امکان سنجش آن را برای سهامدارانی که قرار است سرمایه‌گذاری لازم برای ایده‌تان را انجام دهند، فراهم کنید و سپس بعد از تایید و توجیه سهامداران برای مجوز ثبت اختراع اقدام نمایید. لازم به ذکر است که قادر به استفاده از تسهیلات دولتی نیز خواهید بود.


3. نمونه و الگوی خود را تبدیل به محصول تجاری کنید:

 حال باید با توجه به دانش خود ایده‌تان را وارد بازار تجاری کنید. در این زمینه می‌توانید از روش‌های نوین بازاریابی و تبلیغات بهره بگیرید تا ایده و محصول شما دیده شود.


نحوه تبدیل یک شرکت معمولی به شرکت دانش بنیان:

مرحله اول:

در ابتدا باید وارد سامانه دانش بنیان شوید‌، به این منظور به پورتال daneshbonyan.isti.ir مراجعه می‌کنید و سپس با انتخاب ثبت شرکت دانش بنیان و یا با ورود مستقیم از لینک reg.daneshbonyan.ir می‌توانید در سایت ثبت نام کنید. 


مرحله دوم:

شرکتی که برای اولین بار به عنوان شرکت دانش بنیان ثبت می‌شود، لازم است که در سامانه با ذکر تمامی اطلاعات و جزییات دقیق ثبت شود.


مرحله سوم:

در این قسمت از نوار ابزار بالا فیلد "ثبت اطلاعات" را انتخاب می‌کنید و اطلاعات شرکت خود را ثبت می‌کنید. توجه داشته باشید که اطلاعات را کاملا درست و با دقت بسیار وارد کنید.


مرحله چهارم:

کلیه‌ی اطلاعاتی که وارد سایت کرده‌اید بررسی و تکمیل نمایید. متقاصی ثبت شرکت باید در هفت بخش مشخصات کلی اطلاعات هیئت مدیره، سهامداران، مجوزها، استانداردها و منابع انسانی را تکمیل و وارد نماید‌ و سپس تمامی اطلاعات را ذخیره کند.


مرحله پنجم:

پس از طی مراحل قبل نوبت به درخواست بررسی شرکت دانش بنیان می‌باشد و وقتی اسناد خود را بارگذاری کردید در صورت تایید درخواست رسید پذیرش برایتان ارسال می‌شود.


مرحله ششم:

درخواست شما در این مرحله برای بررسی و تشخیص صلاحیت ارسال می‌شود و در کارگاه ارزیابی و تشخیص صلاحیت، دبیر گروه درخواست شما را مورد بررسی قرار می‌دهد تا مورد تایید گروه قرار بگیرد.


مرحله آخر:

پس از طی تمامی مراحل در انتها جمع‌بندی ارزیابی و بررسی‌ها توسط کارشناسی کارگروه، بیان شده و از طریق سامانه ارائه داده می‌شود، در صورت رد صلاحیت نیز شما حق اعتراض دارید.


هزینه ثبت و راه اندازی شرکت دانش بنیان:

ازآن جایی که ثبت شرکت دانش بنیان نیازمند عوامل و فاکتورهایی است قادر به بیان مبلغ دقیقی نیستیم واین هزینه متفاوت است. در نتیجه میتوایند از طریق تماس با موسسه ثبت سفیر از قیمت دقیق و نحوه ثبت آن اطلاع حاصل فرمایید.


 


جهت کسب اطلاعات بيشتر و مشاوره رايگان ميتوانيد با

موسسه حقوقي ثبت سفير تماس بگيريد

 


نظرات