{ }

 

 

نحوه اخذ رتبه بندی شرکت EPC

 

 

رتبه بندی یا گرید یک گونه معیار صلاحیت گذاری بر اساس استانداردهای تعریف شده است که به دست معاونت برنامه ریزی و نطارت راهبردی ریاست جمهوری گرفته می شود.به بیانی دیگر،رتبه بندی یک گونه مقیاس گذاری جهت تضمین کمیت و کیفیت شرکت های برتر در ارائه خدمات و دفاع از حقوق بهره وران است.


رتبه بندی شرکت ها در قسمت های ذیل انجام می گیرد:


1-رتبه بندی پیمانکاری


2-رتبه بندی مشاوران


3-رتبه بندی شرکت های انفورماتیک


EPC - 4-رتبه بندی شرکت های


5-رتبه بندی اندوه سازان

 


EPC حروف اختصاری  Engineering-Procurement-Construction به مفهوم مهندسی، تأمین کردن کالا و ساخت و اجراست. در چنین پروژه هایی فعالیت های لازم جهت اجرای پروژه از مرحله ی طراحی و مهندسی تا تدارکات و ساخت نهایی بر عهده یک پیمانکار گذاشته می شود.


پروژه هایی که به شیوه EPC انجام می شوند ویژگی های خاصی دارند، کانون این ویژگی ها در برنامه ریزی ، کنترل و سرعت دادن به فعالیت های همزمان و حفظ کیفیت اجرا است. در این شیوه عملیات مهندسی، تدارکات و اجرا در قالب یک قرارداد انجام می شود.به صورتی که همزمانی که خدمات مهندسی در حال تکامل است،خدمات تحویل کالا و تجهیزات به کارگاه انجام شده و اجرای عملیات ساختمانی و نصب به سرعت انجام می گیرد.


امروزه پروژه های EPC در داخل کشور رشد فزاینده ای داشته و به خاطر مزایایی به این دلیل که اطمینان از قیمت نهایی و تاریخ قطعی پایان یافت ن طرح با استقبال بیشتری مواجه میگردند. آنچه در مورد انتخاب شیوه اجرای پروژه ها مهم است توجه به فراهم نمودن زیر ساخت های لازم برای اجرایی ساختن آنها است.


لذا در صورتی که شرایط پروژه ایجاب کند شیوه EPC یا طرح و ساخت قادر است شیوه مناسبی برای اجرا باشد، البته به شرطی که زیرساختهای مورد نیاز جهت تحقق آن در کشور به وجود آمده باشد. در غیر اینصورت این شیوه هم مانند روش سه عامل قبلی ( کارفرما، مشاور ، پیمانکار) که هیچ اشکال محتوایی و فنی ندارد، محکوم به شکست است.

 


مزایای قراردادهای EPC


1- اطمینان زیادتر از هزینه های اجرایی.


2- احتیاج به نیروی کار پائین تر برای کارفرما.


3- یکپارچگی بهتر.


4-انعطاف پذیری زیادتر در اجرای کار برای پیمانکار.

 


چند نمونه از ویژگی هایEPC

 
1-در این پروژه ها سرعت انجام کار بیشتر بوده و پرداخت های مورد انتظار به موقع انجام می شود.


2-در صورتی که پیمانکار از وسیله های سطح پائین و بدون کیفیت یا ارزان استفاده کند، سبب دریافت آخرین پرداخت می شود در نتیجه سبب عدم پذیرش کارهای بعدی کارفرما می گردد.


3- پیمانکار آزادی عمل زیادتری در زمینه ی انتخاب تجهیزات و تکنیکهای اجرایی دارد و وابستگی به فعالیت های دیگران و تبعیت از برنامه زمان بندی آنها وجود ندارد.


4-در این قراردادها زمان نقش مهمی دارد و مطابق تعهدات، طرفین باید متعهد باشند. برای همین باید موارد مهم مورد بحث قرار گیرند تا تأخیری در اجرای روند پروژه پیش نیاید.


5-در صورتی که کارفرما خواسته ها و الزاماتی در رابطه با راه اندازی پروژه داشته باشد باید در قرارداد به آن اشاره کند.


6-خریدهای خارجی را به صورت یکپارچه می توان انجام داد.


7-در مرحله ی مناقصه کارفرما باید نیرو، هزینه و منابع کافی به هدف اطمینان از قابلیت های پیمانکار و کیفیت طرح های پیشنهادی آنها صرف کند.


8-کارفرما و مشاوران باید به مهارت پیمانکار اعتماد کنند و نباید در کار پیمانکار دخالت کنند مگر در مورد های که پیمانکار از وظایف اساسی خود عدول کند.


9- ارتقا قابلیت های ساخت و نو آوری در داخل کشور امکان پذیر می شود.

 


فازهای یک پروژه EPC
 

1-فاز مهندسی یا طراحی: در این مرحله از پروژه، مدارک و نقشه های موردنیاز طراحی، خرید تجهیزات، مواد و نصب و اجرای آن ها انجام می گیرد.


2-فاز خرید یا تدارکات: در این مرحله، اقدام، تجهیزات و مواد مورد نیاز برای اجرای پروژه تهیه می گردد.


3- فاز نصب یا اجرا: در این مرحله تجهیزات و مواد پروژه نصب  یا اجرا می گردد.

 


رتبه بندی شرکت های EPC


هدف از این رتبه بندی را می توان آگاه سازی کارفرمایان پروژه های صنعتی از مقدار توانمندی شرکتهای EPC، به وجود آمدن زمینه های بهبود و توسعه ی این  شرکت ها در راستای ایفای نقش راهبری و مدیریت مهندسی، تأمین کالا، ساخت و اجرا عنوان کرد.


شرکت هایی که قابلیت، سابقه یا توان ایفای نقش شرکتهای EPC را دارند قادرند درخواست خود را برای ارزیابی و رتبه بندی به سازمان مدیریت صنعتی ارایه کنند.

 

شرکت های متقاضی می بایست مشخصات ثبتی شرکت، تصویر روزنامه های رسمی حاوی آگهی تأسیس و آخرین تغییرات ثبتی شرکت، معرفی مدیران شرکت از نظر تحصیلات و سابقه کار و مشخصات تجربی و تحصیلی اشخاص کلیدی شرکت همراه فهرست پروژه هایی که در آنها مشارکت داشته اند را به  این سازمان ارسال نمایند.


جهت اجرای هر پروژه باید توان شرکت های دارنده گواهی صلاحیت طبق آیین نامه ارجاع کالا ارزیابی شود. قسمتی از فرایند ارجاع کار به پیمانکاران برای اجرای پروژه های صنعتی به شیوه طرح و ساخت است که طی آن اجرای کار پیمانکاران دارنده گواهی صلاحیت طبق آیین نامه ارجاع کار به پیمانکاران طراحی و ساخت صنعتی به وسیله دستگاه اجرایی بررسی شده و واجدان شرایط برای دعوت به ارایه پیشنهاد مشخص می شوند.

 


این نوع پیمانکاران فعالیتهای مورد احتیاج پرونده را در بخش های گوناگون مهندسی، تدارکات، ساختمان و نصب و راه اندازی به عهده دارد. مدت اعتبار این رتبه چهار سال است.


تقسم بندی تخصص ها و رشته های پیمانکاران طرح و ساخت:


الف) رشته EPC ساختمان با تخصص های زیر:


1-ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی، بهداشتی و...


2-معماری داخلی.


3-نوسازی بافتهای فرسوده.


4-مقاوم سازی.

 


ب) رشته EPC آب با تخصص های زیر:


1-پل سازی و تونل سازی.


2- راه سازی و حمل و نقل ریلی.


3- فرودگاه سازی وبندر سازی.


4- مقاوم سازی.


رشته EPC راه و ترابر با تخصص های زیر:


1-کشاورزی و منابع طبیعی.


2-شیلات.


3-فضای سبز و آبیاری.

 


ج) رشته EPC آثار فرهنگی و تاریخی:


1-مرمت ابنیه و بافت های تاریخی.


2-پژوهش های فرهنگی و تاریخی.


3- مقاوم سازی.

 

 

 

►بیشتر: ثبت شرکت؛ راهنمایی شرایط و مراحل تاسیس شرکت با مدارک لازم(کلیک کنید)

►بیشتر:  شرکت مسئولیت محدود(کلیک کنید)

►بیشتر :شرکت سهامی خاص(کلیک کنید)

►بیشتر :عدم ثبت شرکت خارجی(کلیک کنید)

 

 

 

جهت کسب اطلاعات بيشتر و مشاوره رايگان ميتوانيد با

موسسه حقوقي ثبت سفير تماس بگيريد

 

 


نظرات




مطالب مرتبط