ثبت علامت تجاری
برند و برندسازی قوی برای موفقیت یک کسب و کار لازم و ضروری است. برند تنها یک نام تجاری نیست و چیزی فراتر از نام و لوگو است. در واقع درکی که دیگران از شما دارند، برندتان را میسازد. مجموعه کارهایی که برای ایجاد بهترین درک برای دیگران میسازید برندسازی است. بنابراین باید تلاش کنید اصول برندسازی قوی را به درستی پیاده کنید.
راهنمای ثبت برند تجاری: ما در این مطلب به شما می گوییم برند چیست، ثبت یک برند و علامت تجاری چه مزایایی برای صاحب آن ایجاد می کند، برای ثبت برند باید کجا رفت و چه مدارک و شرایطی دارد. همچنین میتوانید برای استعلام نام و هزینه ثبت برند فارسی با مشاوران متخصص و مجرب ثبت سفیر تماس حاصل فرمایید.
استعلام برند
در این مرحله قبل از اینکه هزینه ای پرداخت کنید، با کمک مشاوران خبره حقوقی و از طریق ابزارهایی مانند سایت خود اداره مالکیت معنوری اقدام به استعلام در خصوص امکان سنجی ثبت برند پیشنهادی خود می کنید.
گام اول:انتخاب نامی مناسب است
در این مورد باید آگاه باشیم که از اسامی مشهور و نام جغرافیایی و… نمی توانیم بهره ببریم و در صورت برگزیدن همچین نام هایی اظهارنامه شما رد خواهد شد.
لازم است آگاه باشیم که بیشترین تشابه اسمی در طبقاتی رخ می دهد که خواهان بیشتری دارد مانند مواد غذایی، پوشاک و...
به لحاظ اهمیت مطالبی که گفته شد، انتخاب نام برند از مهم ترین و اساسی ترین گام های ثبت علامت تجاری است.
سایت ثبت برند
متقاضیان برای ثبت اظهارنامه علائم تجاری می بایست با ورود به سامانه ثبت برند و لوگو به ادرس ssaa.ir اقدام به ثبت برند نمایند.
این سامانه برای ثبت علائم تجاری در نظر گرفته شده است و شما قادرید بدون مراجعه حضوری به اداره ی ثبت علائم تجاری، علامت خود را ثبت نمایید. در هر زمینه ای فعالیت داشته باشین میتوانید ثبت برند انجام دهید اعم از ثبت برند مبلمان، ثبت برند ادویه، ثبت برند مواد غذایی، ثبت برند پوشاک و...
پاسخ اداره صرفاَ از طریق قسمت پیگیری اظهارنامه و خلاصه پرونده قابل مشاهده است.
همه ی مکاتبات در خصوص اظهارنامه از طریق همین سامانه، بخش ثبت انواع درخواست ( رفع نقص، پرداخت حق الثبت ، تمدید، انتقال و… ) امکان پذیر است.
بنابراین درصورتی که گقتیم، جهت ثبت برند فارسی بعد از ورود به سامانه ی گفته شده در بالا می بایست با کلیک روی لینک ثبت نام کلیه مراحل را گام به گام طی کنید.
لازم است پیش از آغاز مراحل، مدارک مورد نیاز را آماده نمایید و آن ها را اسکن کنید.
.اگر شما از افرادی هستید که می خواهید برندتان را به ثبت برسانید، می توانید در طی مسیر ثبت، از مشاوره حقوقی متخصصان مجرب ثبت سفیر بهره بگیرید
گام دوم: تکمیل مدارک مورد نیاز
همانگونه که آگاهی داریم برند به دو صورت حقیقی و حقوقی قابل ثبت است. که هر کدام از آن ها با توجه به تمییز هر مورد مدارک متفاوتی را لازم دارند.
الف)مدارک لازم برای ثبت برند حقیقی:
۱ – کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی.
۲ – کپی برابر اصل جواز کسب و کار.
۳ – تصویر لوگو به ابعاد ۶*۶.
ب ) مدارک لازم جهت ثبت برند حقوقی:
۱ – مدارک ثبتی شرکت مانند روزنامه رسمی تاسیس شرکت، آگهی تغییرات شرکت چناچنه شرکت دارای تغییرات باشد.
۲ – مدرک های شناسایی آخرین مدیرعامل شرکت.
۳ – کپی برابر اصل جواز.
۴ – تصویر لوگو به ابعاد ۶*۶.
نکته: طبق قانون جدید برای ثبت برند و علامت تجاری ارائه جواز فعالیت الزامی میباشد.
مهمترین نکته که شما در این بخش باید به آن توجه داشته باشید این است که:
علامت تجاری شما در صورتی که به صورت لاتین باشد، ارائه کارت بازرگانی الزامی می باشد.
و چنانچه در تصویر علامت یا نام مورد نظر شما جهت ثبت کلمه یا حروف لاتین استفاده نشده باشد، ارائه ی کارت بازرگانی الزامی نیست.
گام سوم: استعلام نام برند
بعد از آن که مشخص کردید که برندتان به نام شخص حقیقی خواهد بود یا شخص حقوقی، اظهارنامه ای مبنی بر استعلام نام تجاری شما ارسال می گردد تا مشخص شود نام انتخابی شما در طبقه یا طبقات درخواستی شما به ثبت رسیده یا خیر؟
این امر درصد رد اظهارنامه ثبت برند شما را به صورت قابل توجهی کاهش خواهد داد.
سایت استعلام ثبت برند
سایت رسمی سازمان مالکیت معنوی به ادرس ipm.ssaa.ir/search میباشد، شما باید با طبقات برند ها آشنا باشید و بدانید که برای برند مورد نظرتان چه طبقه ای را انتخاب کنید و باید اسم مورد نظر را از هر نظر چک بفرمایید، اینکار نیاز به تجربه در زمینه ثبتی دارد که میتوانید آن را به صورت رایگان به متخصصان مجرب ثبت سفیر واگذار کنید تا در کمترین زمان به شما استعلام اولیه بدهیم.
نمونه ای از گواهی ثبت علامت توسط موسسه ثبت سفیر
گام چهارم: ثبت نام یا علامت تجاری (برند)
با اخذ جواب استعلام برند قادرید اظهارنامه ثبت علامت تجاری و یا برند خود را از راه سامانه اداره مالکیت صنعتی ارسال نمایید.
بعد از انجام این کار یک دوره ۳۰ الی ۶۰ روزه کاری لازم است تا کارشناس اداره مالکیت صنعتی بررسی های لازم را انجام داده و نظر خود را اعلام نماید، چنانچه نام درخواستی شما مورد تایید قرار بگیرد آگهی تقاضا یا همان آگهی سی روزه آن صادر می شود و بعد از انتشار پرونده شما به مدت ۳۰ روز راکد می ماند تا افرادی که هر نوع اعتراض نسبت به آن را دارند اعلام نمایند.
در صورتی که هیچ اعتراضی نسبت به برند شما وجود نداشته باشد فرایند ثبت رسمی ۱۰ ساله و اقدامات لازم برای اخذ تصدیق نامه علامت تجاری را می توانید انجام دهید.
هزینه ثبت برند چقدر است؟
تعرفه و قیمتی که برای ثبت یک علامت تجاری باید پرداخت نمایید بر اساس تعداد طبقات یک برند نیز متفاوت می باشد و این مبالغ میتونه شامل هزینه های ثبت یک برند یعنی ثبت اولیه اظهارنامه در سایت + روزنامه رسمی نوبت اول + حق الثبت برند + روزنامه رسمی دوم + پرداخت هزینه ی وکیل جذب شده برای پیگیری امور حقوقی شما میباشد.
به طور کلی برای ثبت برند 2 مسیر در پیش رو دارید:
1-توسط خود شخص. ( بدون تجربه و آگاهی)
2-توسط موسسه ثبت سفیر با بیش از 8 هزار پرونده موفق در ثبت نام و علامت تجاری.
چه برندی غیر قابل ثبت است؟
1-عدم قابلیت متمایز کردن خدمات یا کالاهای دو موسسه از یکدیگر.
2-خلاف موازین شرعی، نظم عمومی یا اخلاق حسنه.
3-گمراه کردن مراکز تجار یا عمومی نسبت به مبدا جغرافیایی.
4-عین یا تقلید یک نشان نظامی، پرچم یا سایر نشان های مملکتی یا کلمات اختصاری و یا نشان های سازمان های بین المللی و...
5-عین یا ترجمه یا مشابه یک نام تجاری معروف در ایران.
6-ثبت عین یا مشابه آن برای دسته ای دیگر از خدمات.
7-عین آن برای همین طبقه از کالا و خدمات ثبت شده باشد یا نقاضای ثبت مقدم برای آن وجود داشته باشد.
اعتراض قبل از ثبت برند:
اعتراض قبل از ثبت برند باید در ظرف 30 روز از تاریخ انتشار آگهی مربوط به تقاضای ثبت علامت به عمل آید. معترض باید علاوه بر ذکر اسم و شغل و اقامتگاه خود کلیه دلایل و مدارک خود را نیز توضیح داده و ضمیمه کند. اداره ی ثبت موظف است ظرف ده روز از تاریخ وصول اعتراض نامه مراتب را به درخواست کننده ی ثبت ابلاغ کند. چنانچه معترض ظرف 60 روز از تاریخ ابلاغ اعتراض نامه به متقاضی ثبت اعتراض خود را تعقیب ننمایند علامت تقاضا شده به نام درخواست کننده ی آن به ثبت خواهد رسید.
اعتراض بعد از ثبت برند:
چون ممکن است اشخاص ذی نفع متوجه آگهی تقاضای ثبت برند نشوند یا آنکه بعد از ثبت علامت طریقه ی استعمال آن طوری باشد که مصرف کنندگان عادی را به اشتباه اندازد طبق ماده ی 22 قانون ثبت علائم و اختراعات اشخاص ذی نفع می توانند در ظرف سه سال بعد از تاریخ ثبت برند نسبت به آن اعتراض کنند.
اعتراض به رد تقاضای ثبت برند از طرف اداره ی ثبت:
اداره ی ثبت قبل از قبولی تقاضای ثبت برند موظف است رسیدگی کند که آیا تقاضای ثبت مطابق اصول پیش بینی شده در قانون تنظیم شده و جزء علائم ممنوعه نیست و همچنین شباهتی با علامات ثبت شده ی قبلی ندارد و چنانچه تشخیص دهد که علامتی واجد شرایط لازم برای ثبت نیست اختیار دارد تقاضای ثبت برند را رد کند. برای حفظ حقوق اشخاص در مورد مقابل تصمیمات اداره ی ثبت قسمت آخر ماده ی 7 قانون ثبت علائم و اختراعات مقرر می دارد: در صورتی که تقاضای ثبت برند رد شود علل رد باید صریحاً ذکر گردد.
لیست کامل طبقات برند و علائم تجاری برای کالا و خدمات
فهرست طبقات برند و اسامی برندهای ثبت شده در ایران را مرکز مالکیت معنوی که زیرمجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و وابسته به قوه قضائیه ایران است تدوین میکند. هر گونه ثبت علائم تجاری اعم از نشان و لوگو و آرم و… باید بر اساس آییننامۀ مصوب این مجموعه باشد.
لیست طبقات برند و کالا در ایران
طبقه ۱- مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع، علوم، عکاسی و همچنین کشاورزی، باغبانی و جنگلبانی؛ رزینهای مصنوعی پردازشنشده؛ پلاستیکهای پردازشنشده؛ کودهای گیاهی؛ ترکیبات اطفاءحریق؛ مواد آبکاری و جوشکاری فلزات؛ مواد شیمیایی برای نگهداری مواد غذایی؛ مواد دباغی؛ چسبهای صنعتی.
طبقه ۲- رنگ، روغن؛ جلا؛ لاک؛ مواد ضدزنگزدگی و جلوگیریکننده از فاسد شدن چوب؛ مواد رنگی؛ مواد تثبیت رنگ، رزین یا صمغهای خام طبیعی؛ فلزات به صورت پودر یا ورق برای نقاشان ساختمان، چاپگرها و هنرمندان.
طبقه ۳- ترکیبات سفیدکننده و سایر مواد مخصوص شستوشوی لباس؛ مواد مخصوص تمیز کردن، براق کردن، لکهگیری و ساییدن؛ صابون؛ عطرها، روغنهای اسانس، مواد آرایشی؛ لوسیونهای مو؛ گرد و خمیردندان.
طبقه ۴- روغنها و گریسهای صنعتی؛ روانکنندهها، ترکیبات گردگیری، مرطوب کردن و جذب رطوبت؛ انواع سوخت (شامل سوخت موتور) و مواد روشنایی؛ انواع شمع و فتیلۀ چراغ.
طبقه ۵- مواد دارویی و بیطاری (دامپزشکی)؛ مواد بهداشتی برای مصارف پزشکی؛ مواد رژیمی برای مصارف پزشکی، غذای کودکان؛ انواع گچ شکستهبندی، لوازم زخمبندی؛ مواد پُرکردن دندان، موم دندانسازی؛ ضدعفونیکنندهها؛ مواد نابودکنندۀ حشرات موذی؛ قارچکُش، مواد دفع نباتات هرزه.
طبقه ۶- فلزات عادی و آلیاژهای آنها؛ مواد ساختمانی فلزی؛ ساختمانهای فلزی قابل حمل؛ مواد فلزی خطوط راهآهن؛ کابل و سیمهای غیربرقی از جنس فلزات عادی؛ آهنآلات، اقلام کوچک فلزی؛ لوله و مجراهای فلزی؛ گاوصندوق؛ اجناس ساختهشده از فلزات عادی که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ سنگهای معدنی فلزات.
طبقه ۷- انواع ماشین و ماشینهای افزار؛ انواع موتور (به استثنای موتور وسایل نقلیۀ زمینی)؛ قفل و بست، حلقههای اتصال قطعات ماشینها و قطعات انتقال قوه (به غیر از اتصالات و اجزای انتقال قوۀ وسایل نقلیۀ زمینی)؛ لوازم و ابزار کشاورزی (به استثنای ابزارهای دستی)؛ ماشین جوجهکشی.
طبقه ۸- انواع ابزار و لوازم دستی (که با دست کار میکنند)؛ سرویس کارد و قاشق و چنگال، سلاح کمری، تیغ.
طبقه ۹- اسباب و آلات علمی، دریانوردی، مساحی (نقشهبرداری)، عکاسی، سینمایی، بصری، وزن کردن، اندازهگیری، علامت دادن، کنترل و مراقبت (نظارت)، نجات و آموزش؛ اسباب و لوازم هدایت، قطع و وصل، تبدیل، ذخیرهسازی، تنظیم یا کنترل جریان برق؛ آلات و اسباب ضبط، انتقال یا تکثیر صوت یا تصویر؛ اسباب ذخیرۀ اطلاعات مغناطیسی، دیسکهای قابل ضبط؛ ماشینهای فروش خودکار و مکانیسم دستگاههایی که با سکه کار میکنند؛ صندوقهای ثبت مبلغ دریافتی، ماشینهای حساب، تجهیزات دادهپردازی و رایانهای؛ دستگاه آتشنشانی.
طبقه ۱۰- آلات و ابزار جراحی، پزشکی، دندانسازی و بیطاری (دامپزشکی)، اندامهای مصنوعی، دندان و چشم مصنوعی؛ اقلام ارتوپدی؛ مواد بخیهزنی.
طبقه ۱۱- دستگاههای روشنایی، حرارتی، مواد بخار، طبخ، خنک کردن، تهویه، تأمین آب بهداشتی.
طبقه ۱۲- وسایل نقلیه، دستگاههای حمل و نقل زمینی، دریایی یا هوایی.
طبقه ۱۳- اسلحه گرم؛ مهمات و انواع پرتابه (از قبیل موشک، خمپاره و غیره)؛ مواد منفجره؛ مواد و وسایل آتشبازی.
طبقه ۱۴- فلزات گرانبها و آلیاژهای آنها و کالاهایی که با فلزات گرانبها ساخته شدهاند یا با آنها روکش شدهاند و در سایر طبقات ذکر نشدهاند؛ جواهرات، سنگهای گرانبها؛ اسباب و لوازم ساعتسازی و زمانسنجی.
طبقه ۱۵- آلات موسیقی. (طبقات برند حوزه موسیقی)
طبقه ۱۶- کاغذ، مقوا و کالاهای ساختهشده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ مطالب چاپشده، مواد صحافی؛ عکس؛ نوشتافزار؛ چسب برای مصارف تحریری یا خانگی؛ لوازم نقاشی؛ قلمموی نقاشی؛ ماشین تحریر و لوازم و ملزومات دفتری (به استثنای مبلمان)؛ مواد آموزشی و تدریس (به استثنای دستگاهها)؛ مواد پلاستیکی برای بستهبندی (که در سایر طبقات ذکر نشدهاند)؛ حروف و کلیشۀ چاپ.
طبقه ۱۷- لاستیک، کائوچو، صمغ، آزبست (پنبه نسوز)، میکا (سنگ طلق) و کالاهای ساختهشده از این مواد که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ پلاستیک دارای شکل و قالب خاص برای استفاده در تولید سایر کالاها؛ مواد بستهبندی، درپوشگذاری، انسداد و عایقبندی؛ لولههای قابل ارتجاع غیرفلزی.
طبقه ۱۸- چرم و چرم مصنوعی و کالاهای ساختهشده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ پوست حیوانات؛ چمدان، کیسه و کیفهای مسافرتی؛ چتر، چتر آفتابگیر و عصا؛ شلاق، یراق و زین و برگ.
طبقه ۱۹- مواد و مصالح ساختمانی (غیرفلزی)؛ لولههای غیرفلزی سخت و غیرقابل انعطاف برای استفاده در ساختمان؛ آسفالت، قیر و قطران؛ ساختمانهای متحرک غیرفلزی؛ بناهای یادبود غیرفلزی.
طبقه ۲۰- مبلمان و اثاثیه، آینه، قاب عکس؛ کالاهای ساختهشده از چوب، چوبپنبه، نِی، حصیر، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آروارۀ نهنگ، صدف، کهربا، صدف مروارید، کف دریا و بدل کلیۀ این مواد یا ساختهشده از پلاستیک (که در سایر طبقات ذکر نشدهاند).
طبقه ۲۱- ظروف خانگی یا لوازم آشپزخانه (که از فلزات قیمتی ساخته یا روکش نشدهاند)؛ شانه و ابر و اسفنج؛ انواع برس و قلممو (به استثنای قلمموهای نقاشی)؛ مواد ساخت برس؛ لوازم نظافت و تمیزکاری؛ سیم ظرفشویی؛ شیشۀ کارشده یا نیمهکارشده (به استثنای شیشۀ مورد استفاده در ساختمانها) شیشهآلات، اشیای ساختهشده از چینی و سفال که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند.
طبقه ۲۲- طناب، ریسمان، تور، چادر، سایبان، برزنت (تارپولین)، بادبان و شراع، کیسه و گونی که در طبقات دیگر ذکر نشده است؛ مواد لایی و لایهگذاری و پوشال (به استثنای لاستیک و پلاستیک)؛ مواد خام لیفی برای نساجی.
طبقه ۲۳- انواع نخ و رشته برای مصارف پارچهبافی و نساجی.
طبقه ۲۴- محصولات نساجی و پارچهای که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ انواع روتختی و رومیزی.
طبقه ۲۵- انواع لباس و پوشاک، پاپوش (کفش) و پوشش سر.
طبقه ۲۶- انواع توری و قلابدوزی، روبان، بند (نوار) حاشیه و قیطان؛ دکمه، قزن قفلی، سنجاق و سوزن تهگرد؛ گلهای مصنوعی.
طبقه ۲۷- انواع فرش، قالیچه، حصیر و زیرانداز، لینولئوم و سایر کفپوشها، آویزهای دیواری (غیرپارچهای).
طبقه ۲۸- انواع بازی و اسباببازی؛ لوازم ورزشی و ژیمناستیک که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ تزئینات درخت کریسمس.
طبقه ۲۹- گوشت، گوشت ماهی، گوشت طیور و شکار؛ عصارۀ گوشت؛ سبزیجات و میوهجات به صورت کنسرو، خشکشده و پختهشده؛ انواع ژله، مربا و کمپوت؛ تخممرغ، شیر و محصولات لبنی؛ روغنها و چربیهای خوراکی.
طبقه ۳۰- قهوه، چای، کاکائو، شکر، برنج، نشاسته کاسار یا مانیوک (تاپیوکا)، نشاسته نخل خرما (ساگو)، بدل قهوه؛ آرد و فراوردههای تهیهشده از غلات، نان، نان شیرینی، شیرینیجات، شیرینی یخی؛ عسل، ملاس یا شیره قند؛ مایه خمیر، گرد مخصوص شیرینیپزی یا پخت نان؛ نمک، خردل؛ سرکه، انواع سس (چاشنی) ادویهجات، یخ.
طبقه ۳۱- محصولات کشاورزی، باغداری و جنگلبانی و دانههایی که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ حیوانات زنده؛ میوه و سبزیجات تازه؛ بذر؛ گیاهان و گلهای طبیعی؛ غذای حیوانات؛ مالت (جو سبز خشکشده).
طبقه ۳۲- ماءالشعیر؛ آبهای معدنی و گازدار و سایر نوشیدنیهای غیرالکلی؛ آبمیوه و شربتهای میوهای؛ شربت و ترکیبات مخصوص ساخت نوشابه.
طبقه ۳۳- این طبقه کالا مربوط به طبقهبندی و اسامی برندهای ثبت شده بینالمللی علائم تجاری و صنعتی مشهور به اتحادیه پاریس است. با این حال، ثبت برند برای این محصولات در ایران امکانپذیر نیست.
طبقه ۳۴- تنباکو، لوازم تدخین؛ کبریت.
لیست طبقات خدمات
طبقه ۳۵- تبلیغات؛ مدیریت تجاری؛ امور اداری تجارت؛ کارهای دفتری و اداری.
طبقه ۳۶- بیمه؛ امور مالی؛ امور پولی؛ امور مربوط به معاملات املاک و مستغلات.
طبقه ۳۷- ساختمانسازی؛ تعمیر و بازسازی؛ خدمات نصب.
طبقه ۳۸- مخابرات از راه دور.
طبقه ۳۹- حمل و نقل؛ بستهبندی و نگهداری کالاها؛ تهیۀ مقدمات و ترتیب دادن مسافرتها. (طبقات برند حوزۀ گردشگری)
طبقه ۴۰- بهسازی و عملآوری مواد.
طبقه ۴۱- آموزش و پرورش؛ دورههای کارآموزی و تعلیمی؛ تفریح و سرگرمی؛ فعالیتهای ورزشی و فرهنگی.
طبقه ۴۲- خدمات علمی و فناوری و تحقیق و پژوهش و طراحی در این زمینه؛ خدمات تجزیه و تحلیل و تحقیقات صنعتی؛ طراحی و توسعۀ نرمافزار و سختافزارهای رایانهای (کامپیوتر).
طبقه ۴۳- خدمات عرضۀ اغذیه و نوشابه؛ تأمین مسکن و محل اقامت موقت.
طبقه ۴۴- خدمات پزشکی؛ خدمات بیطاری (دامپزشکی)؛ مراقبتهای بهداشتی و زیبایی برای انسانها یا حیوانات؛ خدمات کشاورزی، باغداری و جنگلداری.
طبقه ۴۵- خدمات شخصی یا اجتماعی که توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد ارائه میشوند؛ خدمات امنیتی برای محافظت از افراد، اموال و داراییها؛ خدمات حقوقی. (طبقه بندی علائم تجاری در حوزه ثبت برند)
ثبت برند لاتین:
به منظور ثبت برند لاتین چه کلمه مورد نظر فارسی باشد و با فونت لاتین نوشته شود و یا این که خود کلمه ریشه لاتین داشته باشد، تفاوتی در وجود کارت بازرگانی نیست و مستلزم اخذ و ارائه کارت بازرگانی می باشید.
نکته: برند لاتین به چه برندی اطلاق میشود؟ هر نامی که در فرهنگ نامه دهخدا و یا معین مستناد معنا فارسی و یا ریشه ی فارسی نداشته باشد، برند لاتین طلقی میشود و نامی که در این دو فرهنگ نامه مستند معنا فارسی داشته باشد فارسی طلقی میشود.
ثبت برند مادرید یا جهانی
ثبت برند برای کالایی که به کشورهای دیگر صادر می شوند نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که این کالا در بازار های بسیار وسیع بین المللی عرضه می گردد و معرفی مناسب آن و همچنین جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی اهمیت بسیار بالایی دارد.
برای ثبت برند کالایی که قصد صادرات آن را دارید در صورتیکه که مایل هستید از حمایت های قانونی بین المللی نیز بهره مند گردید می بایست توجه داشته باشید که علاوه بر ثبت داخلی برند در داخل کشور می بایست از طریق معاهده بین المللی مادرید، برند خود را در کشورهای مورد نظرتان نیز که از اعضای این معاهده هستند به ثبت برسانید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند بین المللی مادرید
- ارسال نامه ای که در آن درخواست خود را برای ثبت بین المللی علامت، خطاب به اداره ثبت علائم ارسال و در آن نام کشورهای مطلوبمان را ثبت می کنیم.
- نوشتن معرفی نامه روی سربرگ، امضا تمام کسانی که در شرکت حق امضا دارند به همراه مهر شرکت برای اشخاص حقوقی. لازم به ذکر است در صورت مراجعه وکیل، باید وکالتنامه دادگستری نیز ضمیمه شود.
- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی مدیران و کسانی که حق امضا دارند، به همراه روزنامه تاسیس و آخرین ثبت تغییرات شرکت. در این قسمت نیز وکالتنامه دادگستری وکیل الزامیست.
- اظهارنامه یا اصل گواهی ثبت علامت تجاری در ایران برای تایید شدن و کپی برابر اصل شده آن جهت قرار گرفتن در پرونده.
- تکمیل فرم لاتین پس از اینکه کشورهای مورد نظر مشخص شدند.
- برگه محاسبه هزینه ها که در آن مهر و امضا متقاضی خورده باشد.
- رسید مربوط به پرداخت هزینه های بررسی اظهارنامه ثبت بین المللی.
برخی از مزایای ثبت برند
- – برند نشانه تمایز خدمت و کالای یک شرکت نسبت به سایر شرکت ها می باشد.
- – شناخته شدن توسط برند.
- – تسهیل در بازاریابی.
- – کاهش هزینه های معرفی محصول.
- – تسهیل فرآیندهای تبلیغاتی.
- – اعطای نمایندگی از طریق ثبت علامت تجاری.
- – واگذاری برند به دیگران با عقد قرارداد و کسب درآمدی جدید.
- _زمانی که برند شما شناخته شود خیلی از هزینه ها کاهش می یابد و فروش شما بسیار افزایش می یابد.
- در بین رقبا خاص و شناخته شده می شوید.
- _مشتریان ثابت و وفادار افزایش می یابد.
- _با شنیدن نام شما مشخصات محصول به یاد می آورند.
- ازجمله مزایای ثبت برند آن است که برندینگ به راحتی در اذهان نقش بسته و به گونهای سوابق درخشان شرکت خدماتی ازطریق برندینگ و یا لوگوی اختصاصی در رقابت اقتصاد بازار جهانی و داخلی، کارکردی موثر و پویا خواهد داشت. درکنار ثبت علامت تجاری، فعالیتهای حرفهای نظیر مدیریت صحیح، ارتباط با مشتریان، شیوههای تبلیغات، سطح ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات و نظایر اینها رویکرد جدیتری به خود خواهد گرفت.
چراکه اعتبار سطح کیفیت خدمات شرکت شما، باعث درخشانتر شدن برندینگ شما خواهد شد. درمقابل اگر چنانچه محصولات از کیفیت نه چندان مطلوبی برخوردار نباشند، به همان نسبت اعتبار برندینگ افت خواهد کرد. درنتیجه به گونهای این دو لازم و ملزوم یکدیگر بوده و پویاییشان در گرو یکدیگر شکل میگیرد. بنابراین علامت تجاری میتواند به درخشش بیش از پیش فرایند خدماتی شما بیافزاید. ازسوی دیگر ثبت علامت تجاری باعث آن میشود که اشخاص دیگر، آن را متعلق به خود ندانسته و از آن سوء استفاده نکنند.
قوانین ثبت برند در ایران
قوانین ثبت علامت تجاری شامل موارد زیر می شود:
1-علامت تجاری قادر نیست شامل واژه و کلمه های عام باشد.
2-علامت تجاری نباید شامل واژه و کلمات توصیف کننده باشد.
3-علائم تجاری نباید گمراه کننده باشند به این معنا که به صورتی باشد که مصرف کننده را در زمان خرید گمراه کند.
4-علامت تجاری نباید هنجارهای اخلاق مذهبی و حسنه را نقض کند.
5-علائم تجاری نباید شامل علائم رسمی نشان کشورها و دولتی باشد.
6-علامت تجاری باید قادر باشد میان کالاها یا خدمات یک موسسه با موسسه دیگر تمایز به وجود بیاورد.
7-علامت تجاری نباید مشابه با برندهای ثبت شده دیگر باشد.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سوالات متداول شما
چه نیازی به استعلام برند قبل از ثبت داریم؟
به دلیل ثبت نام های تجاری متعدد که در حوزه های مختلف به ثبت رسیده اند، انتخاب برندی که قبلا خودش یا مشابه ش ثبت نشده باشد سخت است، شما باید چند اسم به ترتیب اولویت انتخاب کنید و یکی یکی در همین سایت ما استعلام بگیرید تا بالاخره یکی از آنها ثبت نشده باشد و برای شما قابل ثبت باشد.
آیا استعلام ثبت برند هزینه دارد؟
خیر، نه در سایت ما و نه در سایت مالکیت معنوی کشور استعلام قابلیت ثبت برند هیچ هزینه ای ندارد و کاملا رایگان می باشد.
برای ثبت برند کجا باید رفت ؟
ثبت برند فقط از طریق سامانه ثبت برند اداره مالیکت معنوی بوده و نیاز نیست به جایی مراجعه کرد چون تمامی فرآیند به جز مراجعه نهایی، آنلاین می باشد.
مدت زمان ثبت برند و علامت تجاری چقدر است؟
اصولا ثبت برند بین 1 ماه تا 40 روز کاری زمان میبرد.
لوگو و علامت تجاری و نام تجاری باهم فرق دارند؟
هیچ فرقی ندارند و هر سه یک معنی را می دهند.
چرا در سایت ما استعلام بگیرید؟
در هیچ وب سایتی لیست اسامی برند های ثبت شده وجود ندارد، شما باید با طبقات برند آشنا باشید و بدانید که برای برند مورد نظرتان چه طبقه ای را انتخاب کنید، شما کافیست با ما تماس بگیرید تا اسم مورد نظر شمارا استعلام بگیریم.
آیا می توانم از کارت بازرگانی شخص دیگری برای ثبت برند لاتین استفاده کنم؟
بله. ولی باید علامت را به نام همان شخص ثبت نمایید.
آیا جهت ثبت برند داشتن شرکت الزامی است ؟
خیر، ثبت برند به دو صورت شخصی ( حقیقی ) و یا شرکتی ( حقوقی ) امکان پذیر است و در هر دو صورت، شما شماره ثبت مخصوص به خود را اخذ می کنید. لازم به ذکر است، برند حقیقی و حقوقی از لحاظ اعتبار با هم تفاوتی ندارند و هر دو از یک میزان از اعتبار برخوردارند.
من ساکن شهرستان هستم آیا می توانم برند خود را در همانجا ثبت نمایم؟
خیر. کلیه برندها در تهران و در اداره مالکیت صنعتی ثبت می شوند.
آیا برای ثبت علامت تجاری باید مجوز دریافت کنم؟
بله. باید جواز یا پروانه و یا مدرکی مبنی بر فعالیت وجود داشته باشد.
تفاوت هزینه ثبت برند با لوگو چقدر است؟
جالب است بدانید که ثبت لوگو یا برند، از نظر قیمت و هزینه، هیچگونه تفاوتی با یکدیگر نداشته و بعضا در مواردی که لوگوی شرکت یا کسب و کار شما رنگی باشد، صرفا هزینه آن برای چاپ در آگهی بصورت اضافه دریافت می شود.
تفاوت هزینه ثبت برند با تمدید برند چقدر است؟
زمانی که شما برای اولین بار قصد دارید تا نشان تجاری خود را به ثبت برسانید، باید هزینه چاپ آگهی را بر اساس تعداد کلمات، سایز فونت، رنگی یا سیاه سفید بودن آن را پرداخت کرده، در صورتیکه هنگام تمدید برند هیچ گونه نیازی به چاپ آگهی نمی باشد و این موضوع باعث اقتصادی تر شدن هزینه آن می شود. معمولا مدت زمان اعتبار علامت های تجاری بازه ای ده ساله می باشد که پس از اتمام، می بایست نسبت به تمدید آن اقدام کرد.
هزینه ثبت برند چقدر است؟
تعرفه و قیمتی که برای ثبت یک علامت تجاری باید پرداخت نمایید بر اساس تعداد طبقات یک برند نیز متفاوت میباشد.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان میتوانید با
موسسه حقوقی ثبت سفیر تماس بگیرید
امتیاز مقاله: 2
نظرات
ستاره طهرانی
سلام مرسی از مطالب کامل و خوبتون
@ilsafir
سلام روز بخیر سپاس از نظرتون
عاطفه کاشفی
درهمه زمینه ها،بخصوص مشاوره، آموزشی،تحصیلی،تربیتی، خانوادگی.....
سعید مقدم
بسیار عالی تایم بندی مناسب و مشاوره دقیق